De omgeving

Moraira is een van de weinige stadjes aan de Costa Blanca, die in de kern nog authentiek  Spaans zijn gebleven.

Het stadje kenmerkt zich door de smalle straatjes in het centrum, slingerend langs uitdagende terrasjes en eethuizen, eindigend aan de mooie moderne jachthaven en het kleine vissershaventje. Contrasten in optima forma.

Het stadje omvat 8 kilometer van kustlijn van Morro de Tamarit tot Punta de L’Estrelle, omgeven door een zee die altijd blauw en warm is. Sommige stranden hebben fijn zand voor de moderne bezoeker die houdt van drukte en toerisme. Andere stranden zijn gelegen in kleine baaien omgeven door rotsen, ideaal voor de bezoekers die houden van rust en intimiteit.

Natuurlijk is zoals aan de hele Costa Blanca de service van een niveau, uniek voor de Europese Unie. Alles wat maar te wensen valt is te verkrijgen. Op het gebied van watersport of andere outdoor sporten, culinair,services als medische zorg, banken, verhuur, noem het maar op. Alles wordt eraan gedaan om de bezoekers te vermaken en te plezieren.

De kustweg van Moraira naar Calpe, met een lengte van 16 kilometer, mag met recht tot een van de mooiste routes aan de Costa Blanca worden gerekend. Kort langs de kust met prachtige vergezichten over de middellandse Zee met steile rotsen en omgeven door stroken pijnboombos.

De inwoners van Moraira hebben een prachtige mix gecreëerd voor de vele bezoekers en eigenaren van prachtige villa’s, zonder dat het ten koste is gegaan van hetgeen de streek zo mooi maakt. Leuk om te bezoeken is de weekmarkt op vrijdag en de dagelijkse visafslag waar u als bezoeker en particulier kunt bieden op kleine kaveltjes verse vis, zojuist gevangen en aangevoerd door de kleine vissersbootjes.

Foto’s uit de omgeving